сряда, 24 януари 2018 г.

КАРТОФЕНА ТОРТА С ПИЛЕШКО



Пилешко месо - 500 гр.
Лук - 1 бр.
Картофи - 7 бр.
Сирене - 200 гр.
Кашкавал - 200 гр.
Готварска сметана -
Чесън - 4-5 скилидки
Хляб - 4 филийки
Олио

Режа лука на дребно и го запържвам до златисто в малко мазнина.Към него добавям нарязаните на малки парчета картофи,разбърквам 1-2 мин. и сипвам вода.Оставям да се готви,докато картофите не се сварят,като периодично доливам по малко вода.




Когато се сварят картофите слагам натрошеното сирене,малко рендосан кашкавал - около 2-3 с.л. и сметаната.Разбърквам всичко,махам от котлона и пасирам.



Пилешкото месо режа на хапки и запържвам на тиган до получаване на златиста коричка,малко преди да е готово овкусявам с малко сол и добавям нарязания на филийки чесън.Готовото месо също махам от котлона.
В тава с падащо дъно слагам хартия за печене.Намазвам дъното и стените с масло и разпределям месото.


Върху него изсипвам картофеното пюре.Слагам да се пече в предварително загрята фурна на 200 за 20-25 мин.


През това време нарязвам хляба на кубчета,като за крутони.


Когато се запече тортата разпределям върху пюрето хлебните кубчета и връщам във фурната за още 10 мин.



Накрая поръсвам с кашкавал и финално запичам до златисто.




Готовата торта оставям да се поохлади и сервирам с кетчуп,чеснов сос или друг по избор.
Получи се невероятна вкусотия...всички си облизаха чиниите :)



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 



Няма коментари:

Публикуване на коментар