понеделник, 11 декември 2017 г.

КУГЕЛ С МАКАРОНИ


Кугелът е традиционно ястие от еврейската кухня.Най-популярни са картофен кугел и кугел с макарони.Днес ще Ви представя рецепта за сладък кугел с макарони.


Заквасена сметана - 400 гр.
Яйца - 5 бр.
Извара - 500-600 гр.
Масло - 80 гр.
Яйчени макарони - 500 гр.
Захар - 250 гр.
Ванилия
Корнфлейкс - 1 ч.ч.
Канела - 1 ч.л.

Сварявам макароните,отцеждам врялата вода и ги заливам със студена,да се охладят.През това време разтопявам маслото,разбивам яйцата и прибавям към тях 200 гр. захар,изварата,ванилията и сметаната.Тази смес прибавям към макароните,разбърквам добре и пресипвам в тава.


Корнфлейкса смесвам с останалите 50 гр. захар и канелата и поръсвам равномерно върху макароните.


Слагам кугела да се пече в предварително загрята фурна на 190°-200° за 45-50 мин.
УТОЧНЯВАМ,ЧЕ КОЛИЧЕСТВОТО ,КОЕТО СЪМ НАПРАВИЛА И ВИЖДАТЕ НА СНИМКИТЕ И НАПРАВЕНО С ПОЛОВИН ДОЗА ПРОДУКТИ!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар