четвъртък, 14 септември 2017 г.

СВИНСКО С ЛУК

Когато през лятото ти се похапва по-скоро зимна манджичка ... няма как ... трябва да си угодиш ... опитайте я и Вие :)



Свинско месо - 500 гр.
Лук - 5 бр.
Соев сос - около 1/2 ч.ч.
Чесън - 3-4 скилидки
Сол 
Олио 
Червен пипер 

Режа свинското месо на кубчета с големината на хапка.Слагам го в купа с нарязаните на филийки скилидки чесън и соевия сос.Разбърквам хубаво,покривам с фолио/капак и оставям в хладилника за няколко часа - да се маринова.
Маринованото месо слагам в тава и пека в предварително загрята фурна на 230° . Когато месото е готово го оставям на страната и се захващам с лука.
Почиствам,измивам и подсушавам лука.Режа го на кубчета,слагам в по-дълбок тиган с олио и го запържвам до златисто.След това доливам малко вода,посолявам,покривам с капак и оставям да се изпари.Лука Трябва да поомекне,но не да е разкашкан.
Когато лука е готов добавям червен пипер,при необходимост още сол и месото.Разбърквам всичко и сервирам ... за предпочитане с една хубава питка.

   ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
                                                        ВЪВ FACEBOOK:

                           2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар