сряда, 30 август 2017 г.

ГАЛЕТ С ПЛОДОВЕ

Признавам си не е най-сполучливия на външен вид десерт,който съм правила ... Осмелявам се да го споделя с Вас,защото всъщност е невероятно вкусен ...


За тестото:
Брашно - 200 гр.
Масло - 100 гр.
Канела - 1 ч.л.
Захар - 1 с.л.
Хладка вода - 6-8 с.л.
За плънката:
Ябълки - 2-4 бр.
Сини сливи - 5-7 бр.
Праскова - 1 бр.
Канела - 1/2 ч.л.
Захар - 3 с.л.
Масло - 20 гр.

В купа пресявам брашното и добавям нарязаното на кубчета масло,канелата и захарта.Разрохвам всичко с пръсти до получаване на трохи,след това добавям водата и замесвам тесто.Докато се занимавам с плънката оставям тестото в хладилника. 
Беля и режа на кубчета прасковата и 3-4 сини сливи.Слагам ги в купичка,поръсвам с канелата, 2 с.л. захар и разбърквам.Ябълките беля,почиствам и режа на тънко.



Разточвам тестото върху хартия за печене, в средата му разпределям плънката със сини сливи и праскови,като оставям по 2-3 см. по края свободни.Отгоре подреждам ябълките и останалите сини сливи,поръсвам с 1 с.л. захар и маслото на малки парченца .Заливам краищата навътре,да покрият малко плодовете /2-3 см./.
Внимателно прехвърлям галета в съда,в който ще се пече.Слагам го в предварително загрята фурна на 190° за около 40-45 мин.
Готовият галет оставям да се охлади и след това намазвам плодовете с малко захарен сироп направен от 100мл. вода и захар.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 


Няма коментари:

Публикуване на коментар