сряда, 23 август 2017 г.

РОГЧЕТА С МАСЛО И ЧЕСЪН

Вкусни,меки,ароматни ... задължително ги опитайте,а с плънката всеки може да експериментира по свой вкус.Аз лично съм решила следващата порция да са кренвиршки  :)


Брашно - 3 ч.ч.
Суха мая - 1 бр./ 7 гр.
Захар - 1,5 с.л.
Универсална подправка - 2 с.л.
Олио - 1/3 ч.ч.
Яйце - 1 бр.
Хладка вода - 1 ч.ч.

Масло -
Чесън - 3-4 скилидки
Магданоз

Жълтък - за намазване

В 1/3 от хладката вода размивам маята,добавям захарта и оставям за около 5 мин.След това добавям олиото и останалата вода.
В голяма купа пресявам брашното,добавям универсалната зеленчукова подправка и разбърквам.
В средата на брашното правя кладенче и чуквам яйцето,малко по малко сипвам от сместа с маята и замесвам тесто.
Готовото тесто оставям на топло да втаса за около час /може и повече/,трябва да удвои обема си.
След това втасалото тесто деля на две части,а всяка половина на шест - седем равни топки / другата половина по същия начин , общо ще се получат 12-14 рогчета /.


Всяка от получените топки разточвам, набраздявам от едната страна,а от другата намазвам с черновата смес.Навивам на руло,като започвам от чесновата част към набраздената. Редя ги в тава,покрита с хартия за печене и оставям още веднъж да втасат.



Повторно втасалите рогчета намазвам с жълтък и слагам да се пекат в предварително загрята фурна на 190° за 18-20 мин.




ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ                                                      ВЪВ FACEBOOK:

                    2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 


Няма коментари:

Публикуване на коментар