вторник, 22 август 2017 г.

КЮФТЕТА ПО ЦАРИГРАДСКИ

Сочни малки кюфтенца върху канапе от невероятно вкусно и въздушно картофено пюре ... чудесно и лесно за приготвяне ...


За кюфтетата :
Кайма - 400-500 гр.
Лук - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Яйце - 1 бр.
Хляб - 1 филия 
Чубрица
Черен пипер
Сол
Галета
Брашно
За пюрето:
Картофи - 800 гр.
Масло - 50 гр.
Прясно мляко - 1/4 ч.ч.
Сол

В чопъра  слагам лука,моркова и накиснатата  и отцедена филия хляб.Смилам всичко до еднородна каша / може и да ги рендосате /.В купа слагам каймата,добавям смлените зеленчуци, яйцето,подправките и галетата.Замесвам каймата и я оставям да престои малко в хладилника.
През това време беля картофите,режа ги на парчета и слагам да се варят.
Отпочиналата кайма правя на малки кюфтенца, които овалвам в брашно и редя в чиния - готови за пържене.


Пържа кюфтета и ги слагам върху хартия,за да попие излишната мазнина.
Готовите картофи отцеждам от водата още докато са горещи и слагам маслото, млякото и малко сол.Намачквам на ръка до получаване на пухкава консистенция.
Сервирам кюфтенцата върху канапе от картофено пюре.По желание може да си направите и някакво сосче.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ                                                             ВЪВ FACEBOOK:

                          2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар