понеделник, 3 юли 2017 г.

ШАРЕНИ ПИТКИ

Цветни,весели и много вкусни питки с цвекло и сирене.Направете си един по-забавен и шарен сандвич...


Суха мая - 1 бр/7 гр.
Вода - 1 ч.ч.
Брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
Захар - 1 ч.л.
Сол - 1 ч.л.
Цвекло - 1 бр.
Яйце - 1 бр. + 1 жълтък
Судан за поръсване
Олио - 2 с.л.
Домат - 1 бр.
Сирене - 1 ч.ч.

Първо сварявам цвеклото,а след това го намачквам.Ако не искате да има парченца от него в питките може да го пасирате и след това да го прецедите /да стане пюре /.
Когато цвеклото е готово се заемам със замесването на тестото.В купа сипвам 1 ч.ч. хладка вода и добавям сухата мая,сол и захар,разбърквам и оставям за 5 мин. да шупне.След това към цвеклото добавям олиото,яйцето,обеления и нарязан на кубчета домат и маята.Разбърквам.В голяма купа пресявам брашното,правя кладенче,добавям сиренето и сипвайки малко по малко от сместа с цвекло и мая  замесвам тесто.Готовото тесто покривам с кърпа и оставям да втаса за около 40 мин.


От втасалото тесто оформям малки питки и редя в тава,покрита с хартия за печене.Оставям да втасат още веднъж за около 30 мин.
Преди да ги сложа да се пекат мажа питките с жълтък и поръсвам със сусам.Пека ги в предварително загрята фурна на 210°-230° за около 20 мин.Изпечените питки още горещи намазвам със студена вода и покривам с кърпа.

ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ                                                     ВЪВ FACEBOOK:

                   2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар