събота, 17 юни 2017 г.

ТИКВИЧКИ - ПЪНЧЕТА

В сезона на тиквичките трябва да им се насладим във всеки вариант.Аз,като техен почитател ще Ви представя едни от любимите рецепти на мен и моето емейството с тяхно присъствие :)




Тиквички - 4 бр.
Лук - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Маслини - 5-10 бр.
Св.филе - 150 гр.
Домати консерва - 1/2 ч.ч. 
Кашкавал - за поръсване
Сол

Избрала съм си по-прави тиквички,за да ги нарежа на приблизително еднакви парчета - пънчета.Нарязаните тиквички внимателно издълбавам с малка лъжичка,като оставям тънко дъно - да не ни изтече плънката.Издълбаните вече тиквички бланширам за 1-3 мин. във вряща и леко подсолена вода.Готовите вече тиквички оставям на страни и се заемам с плънката.



За целта в тиган с малко мазнина запържвам нарязаните на малки кубчета лук,морков,маслини,част от издълбаната вътрешност на тиквичките и св.филе.След това добавям 1/2 ч.ч. млени домашни домати, овкусявам,готвя още няколко минути и пристъпвам към пълненето на тиквичките.





В тавата сипвам малко вода и я покривам с фолио.Пека в предварително загрята фурна на 200 до готовност на тиквичките.След това махам фолиото,поръсвам с рендосан кашкавал и връщам във фурната за още няколко минутки
Стават невероятни,а плънката може да се променя според вкуса Ви.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар