вторник, 30 май 2017 г.

ЛИМОНОВО РЕВАНЕ

Различен прочит на един класически и любим на мнозина десерт.Не се чудете, веднага го пригответе и с удоволствие си го хапнете...аз така направих ;)


Яйца - 5 бр.
Захар - 1 ч.ч.
Прясно мляко - 250 мл.
Брашно - 2 ч.ч + 2 с.л.
Бакпулвер - 1 бр.
Сок и кората от половин лимон

Захар - 2 ч.ч.
Вода - 4 ч.ч.
Прясно мляко - 200 мл.
Ванилия - 1 бр.

Разбивам яйцата със захарта.Добавям спрсяното мляко,брашното с бакпулвера,рендосаната кора и сока от лимона.Разбърквам всичко добре и изсипвам в предварително намазнена и набрашнена правоъгълна тавичка.



Пека реването в предварително загрята фурна на 190° до готовност, при мен около 30-35 мин.Оставям го да се охлади.
Когато реването е напълно изстинало правя захарния сироп,като за целта водата,захарта,ванилията и млякото се кипват. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАЛИВАЙТЕ ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ С ВРЯЛ СИРОП / ИЛИ ОБРАТНО / !!!
Оставям вече сиропираното реване да престои няколко часа.



ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 


Няма коментари:

Публикуване на коментар