петък, 4 август 2017 г.

КАРТОФЕН ПАЙ СЪС СВИНСКО И ГЪБИ

Тази рецепта ми се върти в главата от доста време.Има много варианти,според всеки вкус.Днес ще Ви представя и моя прочит на рецептата за картофен пай,а именно КАРТОФЕН ПАЙ СЪС СВИНСКО И ГЪБИ.



За картофеното тесто:              
Картофи - 3 бр.                 
Масло - 50 гр.                  
Брашно - 200 гр.              
Яйце - 1 бр.

За плънката:
Свинско месо - 400 гр.
Кисели краставички - 5-6 бр.
Лук - 1 бр.
Гъби - 5-6 бр.
Грах консерва - 1 шепа
Сметана - 100 мл.
Олио
Бульон по избор - 1 бр.                      
                                                               
                                
Беля картофите,режа ги и ги слагам да се варят.Лука режа на дребно,а месото на кубчета - запържвам ги в малко олио.Прибавям и нарязаните на кубчета гъби.Готвя до полуготовност на месото.



Сварените картофи слагам в купа,добавям маслото и яйцето и намачквам с преса до хомогенно пюре.След това постепенно добавям брашното и малко сол.Разбърквам с вилица до получаване на меко тесто.


Намазвам тавичката с масло и леко набрашнявам. Разпределям картофеното тесто,като оформям и бордюр. 


Към поизстиналите месо,лук и гъби добавям киселите краставички, грахта,бульона и сметаната. Разбърквам. Изсипвам плънката върху тестото и пека пая в предварително загрята фурна на 190° за около 30-35 мин.


След това го поръсвам с настърган кашкавал и допичам за още 5-10 мин.


ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар