сряда, 25 януари 2017 г.

БАНАНОВИ СПИРАЛИ

Брашно - 400 гр.
Прясно мляко - 250 мл.
Банани - 2 бр.
Суха мая - 1 бр/7 гр.
Масло - 3 + 2 с.л.
Канелена захар - 1 ч.л.
Захар - 1 с.л.
Сол - 1 щипка
Пудра захар - 100-150 гр.
Кокосови стърготини

В 230 мл. мляко слагам 3 с.л. масло,загрявам до разтопяване на маслото,но без млякото да кипва.В топлото мляко с разтопеното масло сипвам сухата мая и оставям за десетина минути.След това добавям 1 с.л захар и щипка сол.Разбърквам и добавям половината от брашното и един намачкан банан,разбърквам добре и постепенно добавям и останалото брашно.Получава се лепкаво тесто.Изваждам тестото от купата,добавям малко брашно и го доомесвам.Готовото тесто връщам в купата,покривам с кърпа и оставям на топло за около час.
Когато тестото втаса го разделям на две равни части.Взимам едната топка и разточвам на тънък правоъгълник,намазвам с масло,поръсвам с канелената  захар, кокосовите стърготини и по краищата и в средата редя тънки резенчета банан.Навивам тестото на руло и го режа на 8-9 равни парчета.Редя ги в намаслена или покрита с хартия за печене тава.Така процедирам и с втората топка тесто.Пека в предварително загрята фурна на 180°-190° за около 30-40 мин.,но трябва да се наблюдава.Когато "питката" е готова я заливаме със захарна глазура,за целта в купа смесвам 2 с.л разтопено масло,20 мл. пр.мляко и пудрата захар.Според това дали глазурата е по-рядка или по- гъста от това,което желаете може да се добави съответно още мляко или захар.
МОЖЕ ДА ПОСЕТИТЕ И СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ ФЕЙСБУК :
https://www.facebook.com/2bechef-готвя-с-удоволствие-за-любими-хора-1274967372536030/


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар