петък, 14 октомври 2016 г.

МУСАКА С ЕЛДА

Елда - 1/2 ч.ч              
Домат  - 1 бр                
Картофи  - 2 бр            
Лук - 1/2 бр                  
Ч.чушка  - 1 бр            
Карфиол - 1/2 ч.ч         
Пилешко месо  - 1/2 ч.ч сварено
Сирене - 100-200 гр.
Яйце - 1 бр 
Кисело мляко  - 1/2 коф.
Брашно - 2 с.л 
Олио/масло

Сварявам елдата, слагам капак и оставям.
Режа всички зеленчуци на кубчета .В тиган с малко мазнина слагам лука,малко след това чушката,карфиола,картофите и домата.Доливам малко вода,слагам капак и оставям да се задушат.
Отцеждам елдата и прибавям задушените зеленчуци, месото и натрошеното сирене.Изсипвам всичко в намаслена тавичка,сипвам малко вода и слагам да се пече във предварително загрята фурна до омекване на картофите. Когато картофите са готови правя заливката с киселото мляко, яйцето и брашното.Връщам във фурната и пека до получаване на златиста коричка.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар