вторник, 6 септември 2016 г.

КИНОА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Киноа - 200 гр.                    
Гъби - 100 гр.                        
Тиквички  - 2-3 бр.              
Червена чушка  - 1 бр.        
Лук - 1 бр.
Зехтин/ Олио
Подправки , зеленчуков бульон
 Мента

Сварявам киноата и я оставям да се охлади.Режа лука на полумесеци, гъбите на филийки,а тиквичките и чушката на кубчета.
В дълбок тиган с малко мазнина задушавам лука.Постепенно добавям чушките, тиквичките и гъбите.Сипвам малко вода и слагам капака,за да се задушат, като от време на време разбърквам. Когато зеленчуците са почти готови овкусявам, добавям отцедената от водата киноа и оставям за още 10-15 мин.
Поднасям ястието с пресни листа мента.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар