четвъртък, 29 септември 2016 г.

ПАЙ С ЛЕЩА И КАЧАМАК


Леща  - 3 ч.ч сварена                  
Гъби  - 5-6 бр                                
Морков - 1 бр                                
Лук - 1бр                                        
Спанак - 1 ч.ч нарязан                
Масло - 1 ч.л                                   
Домат - 1 бр 
Олио
Подправки по избор
Вода - 500мл
Качамак  - 10-12 с.л 
Сирене  - 1/2 ч.ч

Режа гъбите,лука и домата на дребно,а моркова рендосвам. Задушавам ги в тиган с малко олио,добавям спанака и подправките.Доливам малко вода и покривам с капак. Когато са готови махам от котлона,добавям отцедената леща и разбърквам добре.Изсипвам всичко в предварително намаслена тавичка и запичам в предварително загрята фурна за около 15-20 мин.През това време правя качамака с масло и сирене.Заливам запечената леща с качамака и го разпределям на равномерен слой.Връщам във фурната и запичам още малко.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар