вторник, 6 септември 2016 г.

ОРЕХОВКИ

Белтъци  - 3бр                                   
Ванилия - 2бр
Пудра захар - 1ч.ч                            
Щипка сол
Фино смлени орехи - 1ч.ч

Взимам три яйца и отделям белтъците от жълтъците. Слагам в суха купа белтъците,защото за тази рецепта са ни необходими само те, а жълтъците може да употребите за нещо друго.Слагам щипка сол и започвам да бъркам с миксер.Постепенно добавям пудрата захар с ванилията и разбивам белтъците на сняг.След това на малки части прибавям и орехите, като вече разбърквам със силиконова или дървена шпатула,за да не спаднат яйцата.
В тава,в която съм сложила хартия за печене слагам /с кафена лъжичка/,по няколко топчета от сместа.Хубаво е да оставите повече място между тях,защото във фурната се разтичат и има опасност да се слеят в една голяма ореховка,както ми се случи на мен с първата тава :)
Пека в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 мин. или докато не придобият златист цвят.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар