понеделник, 12 септември 2016 г.

МЕКСИКАНСКИ ПИТКИ ТОРТИЛЯ


Брашно - 200 гр                            
Царевично брашно - 200 гр        
Сол - 1 ч.л
Олио - 1/2 ч.ч
Вода - 1/2 ч.ч

В купа сипвам двата вида брашно и солта,прибавям по малко от мазнината и водата. Бъркам до получаване на меко тесто.Разделям го на 8 - 10 топки и ги слагам в хладилник за половин час.След това всяка топка разточвам на питка с диаметър  12-15 см. Пека ги в загрят тиган за по 2-3 мин. от всяка страна.Поднасят се топли и могат да се комбинират с различни плънки или сосове.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар