вторник, 30 август 2016 г.

МОЯТА ТОРТИЯ

Представям Ви рецепта за "моята тортия " или по-скоро тортията на моето дете :) Продуктите са за малка порция,но съответно може да ги увеличите и разнообразните...


Сладък картоф - 1/2 бр.             
Целина - един резен
Червена чушка - 1/2 бр.             
Жълтък/яйце  - 1 бр.
Домат - 1 бр.                                 
Магданоз 
Масло
Броколи и карфиол - по една голяма розичка

Сварявам нарязаните на кубчета сладък картоф и целина и наситнената червена чушка. Бланширам броколите и карфиола, а домата беля и режа на кубчета. Когато зеленчуците са сварени ги слагам в гевгир да се отцедят.
В малко масло задушавам домата,добавям карфиола и броколите ,а след малко и сварените,отцедени сладък картоф, целина и чушка. Разбърквам и оставям всичко да се задуши в маслото.Махам от котлона и оставям малко да се охладят.Когато изстинат зеленчуците ги намачквам с вилица,добавям жълтъка и хубаво разбърквам. Тук е моментът да кажа, че понеже порцията е за малчо,когато я изсипах в тигана не придоби желаната от мен форма/нямам тиган с по-малък диаметър/,и се наложи да се възползвам от малка хитрина  ;)  направих си ринг с подръчни материали/ може да видите как в страничката НАПРАВИ СИ САМА / .
Та така,бях стигнала до печенето.Включвам котлона да загрее,в тефлонов тиган слагам ринга и в него изсипвам сместа.Притискам с вилица,за да е равномерно оформена тортията. Слагам тигана на котлона,когато тортията се позапече от долната страна махам внимателно ринга и с помощта на една чиния я обръщам да се запече и от другата страна.Когато е готова внимателно слагам тортията в чиния за сервиране,поръсвам с магданоз или декорирам по свое желание. На моето момче много му хареса, дано и при вас да има успех  ;)  Приятен апетит!!!

    ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
                                                              ВЪВ FACEBOOK:

                               2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар